Babeczki z kremem z serka mascarpone i jagodami – idealny deser na każdą okazję
Babeczki z kremem z serka mascarpone i jagodami to pyszny deser, który może być przygotowany w kilka chwil. Jest to idealna propozycja na spotkanie ze znajomymi lub rodzinne uroczystości. Przygotowanie babeczek nie wymaga dużego nakładu czasu ani umiejętności, a efekt końcowy zachwyci każdego gościa.
Do przygotowania babeczek potrzebujemy: ciasto francuskie, serek mascarpone, śmietanę kremówkę, jagody oraz cukier puder. Ciasto francuskie możemy kupić gotowe w sklepie lub przygotować samodzielnie. Następnie należy je rozwałkować i wyciąć szklanką małe koła. Koła należy ułożyć na blasze do pieczenia i piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Krem z serka mascarpone i jagod
Krem do babeczek możemy przygotować bardzo szybko. Do misy miksera należy wlać serek mascarpone, dodać śmietanę kremówkę oraz cukier puder i miksować do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Krem gotowy!
Krem możemy również przygotować bez udziału miksera. W tym celu należy połączyć serek mascarpone, śmietanę kremówkę oraz cukier puder i ubijać mikserem ręcznym do uzyskania gładkiej masy. Na koniec dodajemy jagody i delikatnie mieszamy.
Gotowe babeczki z kremem
Gdy nasze babeczki są już upieczone, możemy przystąpić do dekoracji. Na upieczone koła nakładamy porcje kremu i układamy je na talerzu lub desce do serwowania. Na wierzchu możemy posypać cukier pudrem lub udekorować je świeżymi jagodami. Gotowe!
Babeczki z kremem z serka mascarpone i jagodami to idealny deser na każdą okazję – szybki w przygotowaniu, smaczny i pięknie prezentujący się na stole. Wypróbuj ten prosty przepis i podaruj swoim gościom coś naprawdę wyjątkowego!