Babeczki z musem z ananasa i kokosa – idealne na letnie dni
Babeczki z musem z ananasa i kokosa to idealny deser na letnie dni. Są one szybkie w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle orzeźwiający. Przygotowanie babeczek z musem z ananasa i kokosa jest bardzo proste, a składniki można łatwo dostać w każdym sklepie spożywczym.
Do przygotowania babeczek potrzebujemy: 1 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki oleju roślinnego, 1/2 szklanki mleka, 1 jajko, 1 puszkę masy ananasowej lub musu ananasowego oraz 1/4 szklanki startego kokosa.
Jak przygotować babeczki z musem z ananasa i kokosa?
Aby przygotować babeczki z musem z ananasa i kokosa należy wymieszać suche składniki (mąkę pszenną, proszek do pieczenia i cukier) w misce. Następnie do suchych składników dodajemy olej roślinny, mleko oraz jajko i mieszamy całość do uzyskania gładkiej masy. Na końcu dodajemy masę ananasową lub mus ananasowy oraz starty kokos i delikatnie mieszamy całość.
Gotową masę należy przełożyć do foremek na babeczki i piec je w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 20 minut. Po upieczeniu babeczek należy je pozostawić do ostygnięcia. Gotowe babeczki można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Smacznego!
Babeczki z musem z ananasa i kokosa to idealny deser na letnie dni. Są one łatwe w przygotowaniu, a ich smak jest nieziemsko orzeźwiający. Przygotuj je samodzielnie lub podaruj bliskim – na pewno bardzo Ci podziękują!
Jeśli chcesz urozmaicić swoje babeczki możesz dodać do nich inne owoce takie jak truskawki lub maliny albo posypać je wiórkami czekolady. Smacznemu!