Babeczki z musem z kiwi i jagodami oraz kremem cytrynowym

Babeczki z musem z kiwi i jagodami

Babeczki z musem z kiwi i jagodami to idealny deser na każdą okazję. Są one łatwe w przygotowaniu, a ich smak jest niezwykle aromatyczny. Przygotowanie babeczek zaczynamy od ubicia białek na sztywno. Następnie dodajemy do nich cukier i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Do masy dodajemy delikatnie żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz olej. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Kolejnym krokiem jest przygotowanie musu. Do miseczki wsypujemy pokrojoną w kostkę kiwi oraz jagody i blendujemy je razem. Masa powinna być gładka i bez grudek. Następnie masę przelewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu, aż do uzyskania gęstej konsystencji.

Krem cytrynowy

Krem cytrynowy to idealne dopełnienie babeczek z musem z kiwi i jagodami. Przygotowanie tego deseru rozpoczynamy od ubicia na sztywno białek ze szczyptą soli. Następnie dodajemy cukier i miksujemy całość do uzyskania gładkiej masy. Do ubitych białek dodajemy żółtka, skórkę cytrynową oraz sok z cytryny i miksujemy całość do połączenia składników.

Następnie masę przelewamy do garnka i podgrzewamy na małym ogniu, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Krem cytrynowy można podawać na ciepło lub schłodzić go w lodówce przed podaniem.

Jak podawać babeczki?

Babeczki z musem z kiwi i jagodami oraz kremem cytrynowym można podawać na ciepło lub schłodzone w lodówce. Najlepiej smakuje je w połączeniu z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi. Babeczki można także posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

Jeśli chcesz uczynić ten deser bardziej efektownym, możesz ozdobić go owocami sezonowymi lub listkami mięty. Babeczki z musem z kiwi i jagodami oraz kremem cytrynowym to idealny deser dla całej rodziny!