Biscotti z migdałami i żurawiną

Biscotti z migdałami i żurawiną – idealne na prezent

Biscotti z migdałami i żurawiną to idealny pomysł na prezent dla bliskiej osoby. Są one nie tylko smaczne, ale także pięknie wyglądają. Przygotowanie ich jest bardzo proste i szybkie, a do tego są one zdrowe i pożywne. Biscotti z migdałami i żurawiną można przygotować w domu, co sprawia, że są one jeszcze bardziej wyjątkowe.

Migdały są bogate w witaminy i minerały, a także w kwasy tłuszczowe omega-3. Z kolei żurawina jest doskonałym źródłem witaminy C oraz antyoksydantów. Połączenie tych składników tworzy idealną mieszankę smaku i wartości odżywczych. Dodatkowo, biscotti z migdałami i żurawiną są bezglutenowe, więc mogą je jeść również osoby na diecie bezglutenowej.

Jak przygotować biscotti z migdałami i żurawiną?

Aby przygotować biscotti z migdałami i żurawiną potrzebujemy: 2 szklanki mieszanki mielonych migdałów i orzechów laskowych, 1/4 szklanki cukru trzcinowego, 1/4 szklanki syropu klonowego, 1/4 szklanki oleju kokosowego, 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz 1/4 szklanki suszonej żurawiny.

Następnie należy wszystkie składniki poza suszoną żurawiną umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy suszoną żurawinę i mieszamy delikatnie. Ciasto powinno być gładkie i lekko kleiste. Nastepnie formujemy wałek o grubości ok 3 cm i kroimy go na plastry o grubości ok 1 cm. Plastry ukladamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy je przez ok 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Podsumowanie

Biscotti z migdałami i żurawiną to idealny pomysł na prezent dla bliskiej osoby. Są one nie tylko smaczne, ale także pięknie wygladajace. Przygotowanie ich jest bardzo proste i szybkie, a do tego są one zdrowe i pożywne. Migdały oraz Żurawina to doskonałe połaczenie smaku oraz wartości odżywczych. Dodatkowo biscotti z migdałami i Żurawinom sa bezglutenowe.

Aby przygotować biscotti z migdałami i Żurawinom potrzebujemy: 2 szklanki mieszanke mielonych migdalów oraz orzechów laskowych, 1/4 szklanki cukru trzcinowego, 1/4 szlanki syropu klonowego, 1/4 szlanki oleju kokosowego, 1 jajko, 1/2 lyzek proszek do pieczenia oraz 1/4 szlanki suszonej Żurawiny. Nastepnie formujemy walek o grubosci ok 3 cm oraz kroimy go na plastry o grubosci ok 1 cm. Plastry ukladamy na blasze do pieczenia wylozonej papierm do pieczenia oraz pieczemy je prze 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.