Gulasz z jagnięciny z warzywami

Gulasz z jagnięciny – idealny na obiad

Gulasz z jagnięciny to danie, które może być doskonałym pomysłem na obiad. Jest ono bardzo smaczne i sycące, a do tego łatwe w przygotowaniu. Gulasz z jagnięciny można przygotować na wiele sposobów, dodając różne warzywa lub inne składniki. Można go podawać z ryżem, makaronem lub kaszą.

Jagnięcinę należy umyć i osuszyć, a następnie pokroić w kostkę. Następnie należy ją obsmażyć na oleju i dodać odpowiednie przyprawy. Do gulaszu można dodać cebulę, marchewkę, paprykę lub inne warzywa według uznania. Wszystkie składniki powinny być podsmażone na małym ogniu przez kilka minut.

Przepis na gulasz z jagnięciny z warzywami

Składniki: 500 g mięsa jagnięcego, 2 cebule, 2 marchewki, 1 papryka, 1 puszka pomidorów, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania: Mięso jagnięce należy umyć i osuszyć oraz pokroić w kostkę. Cebulę i marchewkę należy obrać i pokroić w kostkę. Paprykę należy oczyścić z pestek i również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięso jagnięce oraz warzywa. Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Nastepnie dodać puszkę pomidorów oraz doprawić sola i pieprzem do smaku.

Podawanie gulaszu z jagnięciny

Gulasz z jagnięciny można podawać z ryżem lub makaronem albo z ulubionym rodzinnym dodatkiem np. kasza gryczana lub kuskus. Można go także podawać samodzielnie bez dodatku. Gulasz z jagnięciny to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny.

Gulasz z jagnięciny to smaczne i sycace danie, ktore moze byc doskonalym pomyslem na obiad. Jest ono latwe w przygotowaniu i moze byc serwowane ze swiezo upieczonym chlebem lub bułeczkami.