Jabłecznik Asi W.

Jabłecznik Asi W. – przepis na pyszny deser

Jabłecznik Asi W. to szybki i prosty w przygotowaniu deser, który zachwyci każdego. Przepis pochodzi od Asi W., która uwielbia eksperymentować z różnymi smakami i składnikami. Jabłecznik jest idealnym deserem na letnie dni, gdyż jest lekki i orzeźwiający.

Do przygotowania jabłecznika potrzebujemy: 4 duże jabłka, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki masła, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki płatków owsianych, 1/2 łyżeczki cynamonu oraz 1/4 szklanki rodzynek. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy je do naczynia żaroodpornego i posypujemy cukrem. Dodajemy masło i mieszamy.

Jak przygotować jabłecznik?

Następnie w misce mieszamy mąkę pszenną, płatki owsiane, cynamon oraz rodzynki. Całość dodajemy do jabłek i delikatnie mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut lub aż do momentu aż wierzch będzie zrumieniony.

Po upieczeniu można podawać jabłecznik na ciepło lub na zimno z bitą śmietaną lub lodami. Jest to idealny deser na letnie dni, gdyż jest lekki i orzeźwiający.

Podsumowanie

Jabłecznik Asi W. to szybki i prosty w przygotowaniu deser, który zachwyci każdego. Przygotowanie tego deseru nie zajmuje dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny. Jabłecznikiem można delektować się na ciepło lub na zimno z bitą śmietaną lub lodami.

Jeśli chcesz spróbować tego pysznego deseru, skorzystaj z naszej propozycji przedstawionej powyżej! Smacznego!