Karkówka w sosie z zieloną papryką – smaczny i aromatyczny obiad
Karkówka w sosie z zieloną papryką to jedno z najpopularniejszych dań mięsnych, które można przygotować na obiad. Jest to danie bardzo proste do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne i aromatyczne. Karkówka w sosie z zieloną papryką jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które lubią mięso i chcą je przygotować w prosty sposób.
Do przygotowania tego dania potrzebujemy tylko kilku składników: karkówkę, cebulę, olej, sos sojowy, czosnek, świeże lub mrożone zielone papryki oraz przyprawy według uznania. Przede wszystkim należy pokroić karkówkę na małe kawałki i podsmażyć je na oleju. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i czosnek oraz sos sojowy i smażymy całość razem przez kilka minut.
Jak przygotować sos z zielonej papryki?
Gdy mięso jest już podsmażone, możemy przystąpić do przygotowania sosu. Do garnka wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę lub drobniejsze plasterki zieloną paprykę. Smażymy jeszcze chwilę, a następnie dodajemy trochę wody lub bulionu warzywnego i gotujemy całość ok. 10-15 minut.
Gdy sos jest już gotowy, możemy go dodać do podsmażonego mięsa i całość doprawić według uznania sola, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Całość gotujemy jeszcze ok. 5-10 minut na małym ogniu, aby smaki się połączyły. Karkówkę w sosie z zieloną papryką można podawać np. z ryżem lub makaronem.
Karkówka w sosie z zieloną papryk – prosta i smaczna potrawa
Karkówka w sosie z zieloną papryk to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest to potrawa bardzo prosta do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczna i aromatyczna. Dodatkowo można jeszcze urozmaicić ten obiad poprzez dodanie innych składników takich jak np. grzyby czy suszone pomidory.
Karkówkę w sosie z zieloną papryk można również przygotować na imprezach lub spotkaniach ze znajomymi – bardzo łatwo się j ą podaje i każdy bardzo ch ętnie skorzysta ze smacznego dania! Aromatyczny sos oraz delikatne mi ęso sprawiaj ą , ż e ta potrawa staje si ę hitem ka ż dego spotkania!