Naleśniki z łososiem i szpinakiem

Naleśniki z łososiem i szpinakiem – idealny pomysł na obiad

Naleśniki z łososiem i szpinakiem to doskonały pomysł na obiad. Są one nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe. Łosoś jest bogaty w kwasy omega-3, a szpinak dostarcza dużo witamin i minerałów. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie.

Do przygotowania naleśników z łososiem i szpinakiem potrzebujemy: 2 jajka, 1/4 szklanki mąki pszennej, 1/4 szklanki mleka, 1/4 szklanki wody, 1/2 łyżeczki soli, 2 filety z łososia, 2 garści szpinaku oraz oliwę do smażenia.

Jak przygotować naleśniki z łososiem i szpinakiem?

Aby przygotować naleśniki z łososiem i szpinakiem najpierw musimy przygotować ciasto. W misce wymieszać jajka, mąkę pszenną, mleko, wodę oraz sól. Ciasto powinno być gładkie i bez grudek. Następnie rozgrzać patelnię i posmarować ją odrobiną oliwy. Na rozgrzaną patelnię wlać porcję ciasta i smażyć na małym ogniu do momentu aż brzegi naleśnika się zarumienią.

Na drugiej patelni podsmażyć filety z łososia oraz szpinak. Gdy naleśnik będzie już gotowy nałożyć na niego podsmażony łosoś oraz szpinak. Zwinąć go w rulonik lub trójkąt i podawać od razu po usmażeniu.

Smacznego!

Naleśniki z łososiem i szpinakiem to doskonała propozycja na obiad lub kolację. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Można je podawać same lub z dodatkiem ulubionych warzyw lub sałatki. Smacznego!