Pączki z nadzieniem z dżemem z jagód goji

Pączki z nadzieniem z dżemem z jagód goji – smaczny i zdrowy deser

Pączki to tradycyjne polskie ciasto, które kojarzy się przede wszystkim z okazjami takimi jak Tłusty Czwartek. Jednak pączki można jeść o każdej porze roku, a ich smak można urozmaicić dodając do nich różnego rodzaju nadzienia. Jednym z ciekawszych i bardziej wartościowych składników jest dżem z jagód goji.

Jagody goji są bogate w witaminy, minerały i antyoksydanty. Zawierają dużo witaminy C, E, B1, B2 oraz beta-karotenu. Ponadto są źródłem białka, błonnika i kwasu linolowego. Dzięki temu spożywanie dżemu z jagód goji może mieć pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

Jak przygotować pączki z nadzieniem z dżemu z jagód goji?

Przygotowanie pączków z nadzieniem z dżemu z jagód goji jest proste i szybkie. Przede wszystkim trzeba przygotować ciasto na pączki. Można je kupić gotowe lub przygotować samodzielnie według ulubionego przepisu. Następnie trzeba usmażyć pączki na głębokim tłuszczu. Po usmażeniu trzeba je odsączyć na papierowym ręczniku.

Kolejnym krokiem jest wypełnienie pączków dżemem. Najlepiej używać do tego specjalnego pistoletu do napełniania ciastek lub strzykawki bez igły. Na koniec można posypać pączki cukrem pudrem lub obtoczyć je w cukrze lub posiekanej czekoladzie.

Smacznego!

Pyszne pączki z nadzieniem z dżemu z jagód goji to doskonała propozycja na deser lub podwieczorek. Są one smaczne i pożywne, a do tego mają w sobie dużo wartości odżywczych. Przygotowanie ich jest proste i szybkie, więc każdy może spróbować swoich sił w ich przygotowaniu.