Pieczona karkówka z cebulą

Pieczona karkówka z cebulą – smaczny i prosty przepis

Pieczona karkówka z cebulą to jedno z najprostszych dań, jakie można przygotować. Jest to danie, które może być podane na obiad lub kolację. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a do tego smaczny i pożywny. Karkówka pieczona z cebulą to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą zjeść coś smacznego, ale nie mają czasu na skomplikowane przygotowania.

Do przygotowania tego dania potrzebujemy: 1 kg karkówki, 2-3 cebule, sól, pieprz oraz olej do smażenia. Karkówkę należy umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie należy posolić i popieprzyć mięso. Cebulę należy obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Smażyć ją kilka minut aż się zeszkli.

Jak upiec karkówkę z cebulą?

Kiedy cebula będzie już usmażona, należy włożyć do niej mięso i całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Piec mięso ok 30-40 minut (w zależności od grubości). Po upieczeniu mięso powinno być delikatne i soczyste. Podawać je można np. z frytkami lub puree ziemniaczanym.

Pieczona karkówka z cebulą to świetny sposób na szybkie i smaczne danie obiadowe lub kolacyjne. Jest to danie proste w przygotowaniu, a do tego bardzo pożywne i sycące. Można je podawać samodzielnie lub wraz z dodatkami takimi jak frytki lub puree.

Podsumowanie

Pieczona karkówka z cebulą to świetny sposób na szybkie i smaczne danie obiadowe lub kolacyjne. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste – wystarczy umyte mięso posolić i popieprzyć, a następnie usmażyć je razem z cebulą w piekarniku. Pieczona karkówka jest pożywna i sycąca, a do tego bardzo smaczna.