Sernik z kremem orzechowym

Sernik z kremem orzechowym – idealny deser na każdą okazję

Sernik z kremem orzechowym to jeden z najbardziej popularnych i lubianych deserów. Jego smak jest wyjątkowy, a przygotowanie proste i szybkie. Sernik z kremem orzechowym może być doskonałym pomysłem na deser na rodzinne spotkanie, urodziny czy inne okazje.

Przygotowanie sernika z kremem orzechowym jest bardzo proste. Wystarczy połączyć składniki masy serowej, wylać je do formy i upiec. Następnie należy przygotować krem orzechowy, którym należy polać upieczony sernik. Gotowe! Deser gotowy do podania.

Składniki potrzebne do przygotowania sernika z kremem orzechowym

Do przygotowania sernika z kremem orzechowym potrzebujemy: 500 g twarogu, 3 jajka, 1 szklankę cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 200 g masła, 1 szklankę mielonych orzechów laskowych i 2 łyżki cukru pudru.

Wszystkie składniki należy połączyć ze sobą i wylać do formy. Następnie należy upiec sernik w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut. Po upieczeniu sernik powinien ostygnać.

Krem orzechowy – idealny dodatek do sernika

Krem orzechowy to idealny dodatek do sernika. Przygotować go można bardzo szybko i prosto. Do jego przygotowania potrzebujemy: 200 g masła, 1 szklanki mielonych orzechów laskowych i 2 łyżki cukru pudru.

Masło należy utrzeć na puszystą masę, dodać mielone orzechy laskowe i cukier puder. Całość należy raz jeszcze utrzeć na gładką masę. Krem gotowy! Można go polać upieczonym sernikiem.