Sernik z musem z brzoskwini i malin

Sernik z musem z brzoskwini i malin – idealny deser na letnie dni

Sernik z musem z brzoskwini i malin to idealny deser na letnie dni. Jest słodki, lekki i bardzo smaczny. Przygotowanie tego ciasta jest proste i szybkie, a efekt końcowy z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Dodatkowo sernik ten można udekorować owocami lub polewą czekoladową, co sprawi, że będzie wyglądał jeszcze bardziej apetycznie.

Składniki potrzebne do przygotowania sernika z musem z brzoskwini i malin to: 500 g twarogu, 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 1/2 szklanki mleka, 1/4 szklanki oleju roślinnego, 1 opakowanie budyniu waniliowego oraz 2 puszki brzoskwiń w syropie i 1 opakowanie mrożonych malin.

Jak przygotować sernik z musem z brzoskwini i malin?

Przygotowanie sernika z musem z brzoskwini i malin jest bardzo proste. Najpierw należy oddzielić żółtka od białek. Następnie ubijamy żółtka ze szklanką cukru na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodajemy twaróg, mleko, olej oraz mąkę pszenną i miksujemy całość na gładką masę. Na koniec ubijamy białka na sztywno i delikatnie je mieszamy z masą twarogowo-jajeczną.

Następnie przekładamy masę do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy połówki brzoskwiń oraz maliny. Wstawiamy sernik do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza i pieczemy go ok. 40 minut. Po upieczeniu studzimy sernik i podajemy go schłodzone.

Smacznego!

Sernik z musem z brzoskwini i malin to idealny deser na letnie dni. Jest prosty w przygotowaniu, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny. Można go udekorować owocami lub polewą czekoladową wedle uznania. Smacznego!