Sernik z musem z malin i czarnej porzeczki

Sernik z musem z malin i czarnej porzeczki – idealny na letnie dni

Sernik z musem z malin i czarnej porzeczki to idealny deser na letnie dni. Jest lekki, słodki i bardzo aromatyczny. Przygotowanie tego ciasta jest proste i szybkie, a efekt końcowy z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Do przygotowania sernika potrzebujemy: 250 g mielonych herbatników, 100 g masła, 500 g twarogu, 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia oraz 1/2 szklanki musu z malin i czarnej porzeczki.

Jak przygotować sernik?

Najpierw należy wymieszać herbatniki z masłem i wyłożyć je na spód formy do pieczenia. Następnie ubijamy twaróg z jajkami, cukrem i mąką pszenną oraz proszkiem do pieczenia. Masę należy wylać na herbatniki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Pieczemy około 40 minut.

Po upieczeniu sernik powinien być lekko brązowy. Na koniec można go polać musem z malin i czarnej porzeczki. Gotowe! Sernik jest gotowy do podania.

Smacznego!

Sernik z musem z malin i czarnej porzeczki to idealny deser na letnie dni. Jest lekki, słodki i bardzo aromatyczny. Przygotowanie tego ciasta jest proste i szybkie, a efekt końcowy z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Smacznego!