Smażone krewetki z czosnkiem

Smażone krewetki z czosnkiem – idealny pomysł na obiad

Krewetki to jedna z najpopularniejszych potraw w kuchni śródziemnomorskiej. Są one bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Smażone krewetki z czosnkiem są idealnym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Przygotowanie tego dania jest proste i szybkie, a jego smak jest niezwykle aromatyczny.

Krewetki można przygotować na wiele sposobów, ale smażenie ich z dodatkiem czosnku to jeden z najsmaczniejszych sposobów. Czosnek dodaje potrawie charakterystycznego aromatu, a także wzbogaca jej smak. Dodatkowo, czosnek ma wiele zdrowotnych właściwości, dlatego warto go uwzględnić w swojej diecie.

Jak przygotować smażone krewetki z czosnkiem?

Aby przygotować smażone krewetki z czosnkiem, należy przygotować kilka składników: 500 g krewetek, 2-3 ząbki czosnku, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sól i pieprz do smaku oraz 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki.

Następnie trzeba oczyścić i umyć krewetki. Następnie obrać i drobno posiekać czosnek. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić do niej posiekany czosnek. Gdy czosnek się lekko podsmaży, dodać krewetki i smażyć je ok 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku oraz posypać natką pietruszki.

Smacznego!

Gotowe! Smażone krewetki z czosnkiem gotowe są do podania. Można je podawać same lub np. z ryżem lub makaronem. To proste i szybkie danie jest idealnym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Smacznego!