Truskawki pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką – smaczny deser

Truskawki pod kruszonką to jeden z najsmaczniejszych i najprostszych deserów, który można przygotować w domu. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które lubią słodkie przekąski, ale nie mają czasu na skomplikowane przygotowywanie potraw. Przygotowanie tego deseru jest bardzo proste i szybkie, a efekt końcowy z pewnością zadowoli każdego.

Do przygotowania truskawek pod kruszonką potrzebujemy tylko kilku składników: truskawek, cukru, mąki pszennej i masła. Truskawki można umyć i pokroić na mniejsze kawałki lub po prostu użyć całych owoców. Następnie wymieszać je z cukrem i odstawić na chwilę. W międzyczasie można przygotować kruszonkę – do miski wsypać mąkę pszenną, dodać trochę cukru i posiekać masło. Wszystko razem wymieszać i gotowe.

Jak przygotować truskawki pod kruszonką?

Kiedy już mamy wszystkie składniki, możemy przejść do przygotowania deseru. Na spód tortownicy wyłożyć truskawki i posypać je cukrem. Następnie na wierzchu rozsypać kruszonkę. Piec w piekarniku ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu deser jest gotowy do podania.

Truskawki pod kruszonką to świetny deser na letnie popołudnia lub weekendowe spotkanie ze znajomymi. Można go serwować samodzielnie lub z dodatkiem lodów lub bita śmietana. Jest to także doskonała propozycja dla osób, które lubią słodkie przekąski, ale nie mają czasu na skomplikowane przygotowywanie potraw.

Zalety truskawek pod kruszonką

Truskawki pod kruszonką to doskonała propozycja dla osób dbajacych o swoje zdrowie – jest to bowiem deser o niskiej zawartości tłuszczu i cukru oraz bogaty w witaminy i minerały. Truskawki są źródłem witaminy C oraz błonnika pokarmowego, a także innych składników odżywczych, takich jak magnez, potas i żelazo.

Ponadto truskawki pod kruszonką są bardzo smaczne i proste do przygotowania – można je więc bez problemu przygotować nawet dla dużej liczby gości. Deser ten jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które lubią słodkie przekaski, ale nie maja czasu na skomplikowane przygotowywanie potraw.